Harrys Hardware grundades 1991 och är ett litet företag som står på flera ben.

Under åren har ett bassortiment vuxit fram på Harrys. Bädd och bad ligger till grund för hela konceptet. Det som började med en pyjamas 1991 har utvecklats och idag finns lakan , kläder och inredning med i sortimentet .  

Komfort blev ledordet ! Att skapa  plagg som är lätt att använda och kombinera. Lätt att packa för resan och förändra från vardag till fest.

"Tidlöst är något som är hållbart i färg och form. I min design vill jag hitta lösningar, en design som förenklar både former och funktion, i färger som fungerar bra ihop. Man ska kunna ta på sig ett par slingbacks till Harrys berömda Todi-klänning och dra på en cocktail direkt efter jobbet om man så vill!" lika bra till vardags som till fest. En enkel model med öppen rygg sprund i bak och diskreta fickor i sidorna. 

 

Marianne Eriksson är ägare av Harrys Hardware och har genom en personlig kundkontakt skapat ett nätverk av trogna Harrys-kunder. Hennes bana inom det konstnärliga började i London med en ettårig utbildning i mönsterkonstruktion, teckning och drapering. 1979 startade hon Indeco, Inredning & Dekoration, ett heminredningsföretag som hon driver än i dag under namnet Meid AB. Efter år som butiksinnehavare utbildade hon sig vidare inom rumsgestaltning och scenografi, vilket till slut ledde in på en ny bana, som scenograf inom reklamfilm och inredare på IKEA.

”Då, äntligen förstod jag vad jag kunde göra med allt mitt blandade kunnande!”

I dag jobbar Marianne främst med inredningsuppdrag hos privatpersoner och i offentlig miljö. Harrys Hardware lever vidare i form av en pop up-butik i Stockholm och på Österlen. Och så finns ju webbshopen såklart.

Marianne driver också bed and breakfast på Österlen. Det är en dröm hon alltid haft – att få ge en kombinerad upplevelse av mat och inredning med nära till naturen, havet, stränder och skogar.

"Att sova gott är att må gott."